Hero imageHero image

Bouwstaatrapport

Veiligheid voorop met ons statische constructierapport.

Ons uitgebreide 'Constructie statisch rapport' als basis voor gecertificeerde veiligheid image

Veiligheid als basis

Ons uitgebreide 'Constructie statisch rapport' als basis voor gecertificeerde veiligheid

Wij zijn de enige fabrikant die een constructie statisch rapport van meer dan 70 pagina's aanbiedt voor de GEO-serie koepels.

Dit expertrapport documenteert volledig de berekeningen die nodig zijn voor sneeuwbelasting, windbelasting, brandbeveiligingsklasse en materiaalspecificaties.

Uitkragende constructies met verbazingwekkende voordelen image

Geodetische koepels

Uitkragende constructies met verbazingwekkende voordelen

De stabiliteit van geodetische koepelconstructies komt voort uit een soort trellisconstructie, waarbij de optredende krachten worden verspreid en verdeeld over het gehele netwerk via de knooppunten. Dit is uiterst efficiënt voor krachtsverdeling en veel superieur aan andere ontwerpen wat betreft wind- en vooral sneeuwbelastingen. De zeshoekige vorm van de segmenten waarop de structuur is gebaseerd, is ook stabieler dan vergelijkbare rechthoekige vormen.

Vanwege hun perfecte aerodynamische vorm zijn geodetische koepels wind- en stormbestendig, omdat de wind nergens zijn vernietigende krachten kan uitoefenen.

Als gevolg van de statica en hoge stabiliteit hebben goed berekende geodetische koepels geen kolommen of balken nodig. Geodetische koepels kenmerken zich door hun gunstige verhouding tussen materiaal en volume, bieden indrukwekkende geluidsverdeling en goede luchtcirculatie. In tegenstelling tot alle andere soorten gebouwen bieden koepelgebouwen de mogelijkheid van constant zonlicht gedurende de dag. Dit resulteert in een hoge energie-efficiëntie, die goed kan worden benut. Dit is vooral gunstig in koelere tijden van het jaar en verlaagt de verwarmingskosten aanzienlijk.